Tips Membandingkan Takaful

Selalu dah saya jumpa orang nak banding-banding Takaful ni. Biasalah, nak ambil bukan untuk setahun dua betul tak? Mesti sampai selama yang boleh. Oleh itu, saya nak kongsikan tips-tips membandingkan Takaful. Saya sebut tips-tips, tapi sebenarnya ada 2 je. (untuk sementara ini,ada lagi nanti aku tambah) 1. Sumbangan Paling RENDAH, untuk Perlindungan Paling TINGGI. Maksudnya, kalau nak banding-banding, bandinglah pada kadar sumbangan yang sama. Yang mana boleh bagi pampasan paling tinggi, itulah yang tuan-tuan pilih. Tapi jangan membuta tuli. Soal habis-habisan. Jika yang dilindungi itu Critical Illness, adakah ia cover peringkat akhir sahaja atau semua peringkat? Kena ingat, kalau semua […]

Read more

MEDICAL CARD INDIVIDU MAHAL??

“Saya nak pakej Family..” “Pakej family yang murah ada tak?” Maaf tuan/puan,  TAKAFUL IKHLAS hanya ada plan individu, tiada lagi plan family. Sebab… 1. Jika plan family, sekiranya pemegang polisi (suami atau ayah) meninggal dunia, polisi akan terbatal secara automatik yang mana meninggalkan pewaris tiada apa-apa perlindungan selepas itu. 2. Plan Family selepas usia anak-anak mencecah tempoh usia tertentu, medical card kena buat baru pada harga semasa, dah tak boleh guna plan tu lagi. Kalau sekarang RM100, agak-agak umur 15 tahun ke depan boleh lagi ke dapat harga RM100? Tapi Di Takaful Ikhlas,harganya tetap selaras kerana adanya cash value. 3. […]

Read more