Tawaran Terhad Buat Kelas Pekerjaan Berisiko Tinggi

Berita baik bagi yang bekerja dalam Kelas pekerjaan berisiko (Kelas 4)!! Boleh mengambil Takaful dgn maksima perlindungan sehingga 1.5juta tanpa medical check up dan dikira sebagai STANDARD. Antara yg berada dalam kelas pekerjaan 4 adalah: 1) Pekerja dalam industri ‘oil and gas’. (Tengok tugasan). 2) Juruterbang Tentera Udara. 3) Penyelam Proffesional (kimpal kapal) 4) NDT (Non destructive test engineer) 5) Pekerja lombong serta pembawa ‘crain’. 6) Juruteknik atau jurutera yang menggunakan jentera/mesin berat dan berdepan dgn voltan tinggi. 5) Polis , Askar, Bomba serta pekerjaan yang menggunakan senjata. Tawaran terhad bermula 18 April 2018 – 25 April 2018 sahaja Hantarkan […]

Read more

5 Sebab Kenapa Saya Ambil Insurans

“Aku pelik la. Kau kan kerja doktor, gaji besar. Kalau masuk hospital, tunjuk GL je siap dapat 1st class lagi. Jadi, kau bayar insurans tu buat apa? Habiskan duit je bulan-bulan bayar, bukan pakai pun.” Secara jujurnya, dari dulu memang saya benci insurans. Sebenarnya sampai sekarang pun masih benci, terutamanya syarikat dan ejen yang hanya mengambil kesempatan dan tidak bertanggungjawab. Ayat atas tu memang skrip yang selalu ada dalam kepala. Saya paling benci bila ada ejen insurans yang cuba tahan saya nak promote produk dia. Tak kira la company mana, bagi saya semua sama je. Nak jual produk masing-masing, dapat […]

Read more

Banyaknya syarikat takaful, yang mana satu nak pilih ni!

Syarikat P ke Syarikat A ke Syarikat Z ke Syarikat T ke syarikat H ke (owh syarikat ni org siap tanya saya kewujudan syarikat ini?) _______________ Ok sebenarnya apa penentu dalam kita memilih syarikat takaful kita…..actually bergantung kepada keperluan kita.. Sebenarnya, setiap syarikat takaful mempunyai KILLER PRODUCT  masing masing.. Lets go one by one: 1) Jumlah coverage – dengan umur, kelas pekerjaan dan status merokok yang sama, terdapat perbezaan sumbangan daripada syarikat takaful yang berbeza. -Kadang-kadang nampak bezanya tak banyak, mungkin 30 ringgit, tapi bila convert kepada coverage jadi banyak beza! – Contoh, Syarikat A dengan bayar RM 100 : […]

Read more

MEDICAL CARD INDIVIDU MAHAL??

“Saya nak pakej Family..” “Pakej family yang murah ada tak?” Maaf tuan/puan,  TAKAFUL IKHLAS hanya ada plan individu, tiada lagi plan family. Sebab… 1. Jika plan family, sekiranya pemegang polisi (suami atau ayah) meninggal dunia, polisi akan terbatal secara automatik yang mana meninggalkan pewaris tiada apa-apa perlindungan selepas itu. 2. Plan Family selepas usia anak-anak mencecah tempoh usia tertentu, medical card kena buat baru pada harga semasa, dah tak boleh guna plan tu lagi. Kalau sekarang RM100, agak-agak umur 15 tahun ke depan boleh lagi ke dapat harga RM100? Tapi Di Takaful Ikhlas,harganya tetap selaras kerana adanya cash value. 3. […]

Read more

Keistimewaan Medical Card Takaful Ikhlas (Mediplan)

Medical card adalah salah satu ciri penting dalam takaful. Berbanding 10-20 tahun yang lepas, ramai orang mulai sedar kepentingan medical card. Salah satu sebab utama adalah kos perubatan  yang semakin tinggi di samping keadaan hospital kerajaan yang tidak mampu menampung bilangan pesakit yang meningkat setiap tahun. Apabila pesakit terlalu ramai, pihak hospital akan mendahulukan kes-kes kritikal dan kecemasan. Semasa ditimpa kesakitan, sesiapa pun tidak mahu menunggu lama untuk mendapat rawatan. Apatah lagi ia melibatkan nyawa. Dalam keadaan ini, anda boleh membuat pilihan untuk mendapatkan rawatan di hospital swasta yang mana kita sedia maklum bahawa kos rawatan adalah jauh lebih mahal […]

Read more