Kenapa Saya Memilih Takaful Ikhlas?

Ramai yg pernah tanya saya kenapa pilih Takaful Ikhlas dgn muka pelik. Kan ada berlambak lagi international company yg famous-famous. Ini lah antara jawapan-jawapannya:

? We are the real Takaful Company. Kami tak offer product Insurance & dalam masa yg sama offer juga product Takaful. Campur aduk perniagaan tiada ada dalam kamus kami.

?  Kami adalah the only local Takaful Company yang achieved budget RM 1 billion dalam masa 14 tahun penubuhan sahaja. Kami masih baru & muda tapi kami dah capai RM 1billion pada akhir tahun kewangan 2016/2017 ini.

? Our business paid up capital is near RM 300 million which is among the highest than other international companies. Try Google paid up capital company lain. If anda rasa mereka stable, kami lagi bapak stable?
Sebab tu kami boleh offer product yg powerful & tak masuk akal dgn harga yang murah. Kerana kami mampu melindungi anda!

? Kami adalah the only Takaful Company yang stand alone tanpa perlu merge dgn mana-mana bank atau syarikat lain kerana kami kukuh.

? Kami adalah company yang 100% owned by Malaysian. Kami milik penuh PNB. Profit kami tidak disalurkan ke luar negara tetapi ke tabung PNB dalam dana yang patuh syariah.

? Kami adalah local Takaful Company yang dapat pelbagai pengiktirafan international. Antaranya bagi kategori the Best Takaful Operator oleh Global Islamic Finance Awards (GIFA) yg berlangsung di Manama, Bahrain. GIFA is the most prestigious Islamic financial award  programme in the world.

? Dan sebab yang terakhir yang sentiasa saya ingat adalah we are the only Takaful Company yang tinggal & berjaya survive di Malaysia selepas rakan seperjuangan Takaful yg lain seperti MAA & Takaful Malaysia telah dibeli oleh company luar. Kami adalah aset terakhir Malaysian yg masih kukuh bertahan & sentiasa grow dari tahun ke tahun.

Thanks Datuk CEO AB Latiff, the only Takaful CEO yg berbaju melayu, sporting & suka berpantun. Kita bukan kecik-kecik anak pesan Datuk!

Penghargaan tertinggi kepada para pelanggan setia kami yg tercinta. Terima kasih di atas sokongan anda semua!

Leave a Reply