MEDICAL CARD INDIVIDU MAHAL??

“Saya nak pakej Family..”

“Pakej family yang murah ada tak?”

Maaf tuan/puan,  TAKAFUL IKHLAS hanya ada plan individu, tiada lagi plan family.

Sebab…

1. Jika plan family, sekiranya pemegang polisi (suami atau ayah) meninggal dunia, polisi akan terbatal secara automatik yang mana meninggalkan pewaris tiada apa-apa perlindungan selepas itu.

2. Plan Family selepas usia anak-anak mencecah tempoh usia tertentu, medical card kena buat baru pada harga semasa, dah tak boleh guna plan tu lagi. Kalau sekarang RM100, agak-agak umur 15 tahun ke depan boleh lagi ke dapat harga RM100?

Tapi Di Takaful Ikhlas,harganya tetap selaras kerana adanya cash value.

3. Tiada cash value atau saving. Jika kita gagal buat bayaran sebulan, tanpa cash value(nilai tunai), polisi akan terus lapsed (tak aktif). Personal plan ada nilai tunai, jika gagal buat bayaran,polisi masih lagi aktif sebab adanya nilai tunai.

4. Dan paling bahaya bagi family plan ini, sekiranya 5 tahun pertama kita telah didiagnos penyakit kritikal, bagi 5 tahun berikutnya penyakit sedia ada itu sudah tidak DICOVER! Itu hidden terms and condition yang kebanyakkan pelanggan tak tahu.

5. Plan family tidak seperti plan individu. Plan individu disertakan dengan pampasan nyawa, pampasan 36 penyakit kritikal dan pampasan hilang upaya disebabkan kemalangan, berbanding dengan plan family

6. Plan family adalah plan stand alone, akan berlaku kenaikan harga setiap anniversary 3 atau 5 tahun. Bermula dengan murah, tetapi makin lama makin mahal juga. Itulah marketing strategi yang ramai tidak ketahui supaya ianya kelihatan murah.

Leave a Reply